Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων SEO

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων SEO

 

Μόλις παραλάβατε την νέα σας ιστοσελίδα και χαίρεστε ιδιαίτερα γιατί είναι όμορφη, αν και σας κόστισε κάτι παραπάνω; Θα έχει αποτέλεσμα όμως μόνο επειδή είναι ωραία (αν είναι αντικειμενικά ωραία); Πως θα τη βρίσκουν οι υποψήφιοι πελάτες σας, ώστε να μάθουν για εσάς; Τι είναι το SEO; Ποιος νοιάζεται...

Σκεφτήκατε ποτέ πως στο διαδίκτυο υπάρχουν πάνω από 3,7 τρισεκατομμύρια sites; Η Google πάντως το γνωρίζει και είναι αυτή που "αποφασίζει" την κατάταξη των ιστοσελίδων, δηλαδή ποια θα βλέπει ένας χρήστης πρώτη και ποια χιλιοστή, όταν κάνει μια αναζήτηση.

Γνωρίζετε πως σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 90% των χρηστών όταν κάνει μια αναζήτηση στη Google θα μείνει στην πρώτη σελίδα και δεν θα δει ποτέ τι υπάρχει στη δεύτερη;

 

 Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων SEO

Ζητήστε μας να σας παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας στα οργανικά αποτελέσματα και να λάβετε μια άκρως ασυναγώνιστη προσφορά.

Ζητήστε Προσφορά

 

Φαντάζεστε λοιπόν τώρα πόσοι πιθανοί πελάτες θα επισκεφτούν εκείνη την όμορφη ιστοσελίδα σας που αναφέραμε λίγο πιο πάνω, αν αυτή δεν βρίσκεται στην 1η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google; Σωστά υποθέσατε... και μόλις κατανοήσατε πόσο σημαντική είναι για την επιχείρηση σας η κατάταξη του site σας στα αποτελέσματα που εμφανίζονται όταν ένας χρήστης πραγματοποιεί μια αναζήτηση.

Για να βρεθείτε ψηλά σε αυτά τα αποτελέσματα της Google, έχετε δύο επιλογές. Η μια είναι με Διαφημίσεις Google AdWords, κατά τις οποίες πληρώνετε κάθε φορά που κάνεις επισκέπτεται το site σας (κόστος ανά κλικ). Πρόκειται για πληρωμένη διαφήμιση, που καταλαμβάνει συγκεκριμένες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και φυσικά όταν το διαθέσιμο budget σας τελειώσει, θα σταματήσει και η προβολή σας.

Ο δεύτερος αφορά το SEO (Search Engine Optimisation) ή αλλιώς τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων όπως αναφέρουν αρκετοί στην Ελλάδα, όπου θα καταλάβετε μια οργανική θέση (όχι θέση διαφήμισης) και θα υπάρχετε εκεί χωρίς να χρειάζεται να πληρώνετε για κάθε κλικ. Πολλοί λοιπόν θα αναρωτηθούν τι είναι καλύτερο, Google AdWords ή SEO; Η απάντηση είναι πως και τα δύο είναι πολύ χρήσιμα για την προώθηση ιστοσελίδων αλλά το μείγμα τους διαφέρει ανά περίπτωση, καθώς μπορεί να χρειάζονται και τα δύο αλλά σε διαφορετικό χρονικό σημείο, με διαφορετικό πλάνο και με διαφορετικούς στόχους.

Αναλύοντας περισσότερο τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (Search Engine Optimization - SEO), πρόκειται για μια διαδικασία που χρειάζεται στρατηγική, χρόνο και σίγουρα γνώσεις τόσο των best practises, όσο και των συνεχόμενων updates που εφαρμόζει η Google ανά τακτά διαστήματα. Σε γενικές γραμμές η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων διαχωρίζεται σε on page seo και off page seo, όπου το πρώτο σκέλος αφορά το ίδιο το site και τη δομή του, ενώ το δεύτερο τη συσχέτιση της ιστοσελίδας με τα άλλα websites και το internet γενικότερα, κυρίως μέσω των backlinks, των συνδέσμων δηλαδή από άλλες σελίδες προς τη δική μας.

Search Engine Optimization - SEO

Για τη σωστή βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας σε όρους SEO, υπάρχουν στην πράξη 3 βασικά στάδια:

- SEO Setup

Εδώ μας ενδιαφέρει κυρίως το τεχνικό σκέλος της ιστοσελίδας, δηλαδή το πως είναι δομημένη. Είτε πρόκειται για υφιστάμενο website είτε ακόμα καλύτερα για νέα κατασκευή ιστοσελίδας, αναλαμβάνουμε να δώσουμε συγκεκριμένα guidelines, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν με σκοπό η ιστοσελίδα να γίνει SEO friendly, δηλαδή κατά το δυνατόν φιλικότερη προς τις μηχανές αναζήτησης. Πρόκειται για τη βάση του SEO σε μια ιστοσελίδα, ώστε έπειτα να γίνουν και άλλες ενέργειες βελτιστοποίησης. Αν μια ιστοσελίδα έχει προβλήματα ή λάθη τεχνικής φύσεως ως προς το SEO, είναι σαν ένα σπίτι με ασταθή θεμέλια, που όποια εργασία ανακαίνισης και αν γίνει, τα θεμέλια θα παραμένουν μόνιμο πρόβλημα.

- Content Guidelines

Αφότου το site μας έχει στηθεί λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα best practises ως προς το τεχνικό σκέλος με βάση το SEO Setup, πρέπει όλο το περιεχόμενο στο site να δημιουργηθεί κατά τρόπο φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης και να είναι keyword optimised, δηλαδή να βελτιστοποιηθεί ως προς τα keywords που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Φυσικά αυτά τα keywords θα προκύψουν έπειτα από ένα στρατηγικό keyword research, ώστε να οριστούν οι λέξεις / φράσεις κλειδιά που επιθυμούμε να στοχεύσουμε.

- Backlinking Strategy

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας από την πλευρά του on page, πρέπει να ασχοληθούμε και με το off page seo. Φροντίζουμε να χτίσουμε ένα υγιές και ποιοτικό backlink profile, αποκτώντας ωφέλημα και αξιόλογα backlinks, στρατηγικά τοποθετημένα σε αξιόπιστα websites με σταθερή ροή. Έτσι θα αναδείξουμε στη Google όχι μόνο ότι η ιστοσελίδα μας είναι ποιοτική, αλλά και χρήσιμη, καθώς υπάρχουν και άλλα sites που "μιλάνε" για αυτή και τη συστήνουν μέσω των backlinks.

 

Χρειάζεστε έναν έμπειρο και αξιόπιστο συνεργάτη για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και SEO; Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για μια ανάλυση των αναγκών του project σας, χωρίς απολύτως καμία δέσμευση.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

Βρισκόμαστε στην εποχή του ίντερνετ. Εσείς θα μείνετε πίσω;

SEO Ιστοσελιδων 

Συχνές αναζητήσεις χρηστών: seo greece, seo ιστοσελιδων, προώθηση ιστοσελίδων seo, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων seo, βελτιστοποιηση ιστοσελιδων, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, seo προώθηση ιστοσελίδων, seo expert greece, seo in greece, βελτιστοποιηση ελληνικων ιστοσελιδων, seo πατρα, βελτιστοποιηση ιστοσελιδων πατρα

Ζητήστε Online Προσφορά Ζητήστε Online Προσφορά

ΤΟ BLOG ΜΑΣ